Covid-19

Is een ‘Coronaproof’ fotoshoot mogelijk? Jazeker! Heel goed zelfs. Uiteraard houd ik mij aan de richtlijnen van het RIVM. We houden natuurlijk gepaste afstand, geven elkaar geen hand en met mijn camera blijf ik sowieso enkele meters bij alle sprekers, deelnemers en bezoekers vandaan. Daarbij desinfecteer ik regelmatig mijn handen en draag ik een mondkapje gedurende het congres of event.

Afzeggen van een eerder gemaakte afspraak is nooit een probleem, maar op dit moment heb ik er zeker alle begrip voor als je het even uitstelt.

COVID-19 Protocol Fotografie Sector vastgesteld.

In 2020 dienden DuPho (beroepsvereniging Dutch Photographers) het protocol in voor de fotografie sector bij het ministerie van OCW en ministerie van EZK. Het protocol is aan de hand van de reacties van de ministeries vastgesteld. Wij zijn blij dat we aan de hand van dit protocol duidelijkheid kunnen scheppen binnen de fotografie sector hoe we veilig kunnen werken binnen de 1,5 meter maatschappij. DuPho zal maandelijks evalueren of dit protocol nog up-to-date is en aansluit bij de andere relevante protocollen en bij de RIVM-richtijnen.

De laatste versie van het protocol:

https://www.dupho.nl/images/2020/Nieuws/COVID-19_Protocol_Fotografie_Sector_10022021.pdf

Het protocol is ook gepubliceerd op een speciale website van VNO/MKB NL, brancheorganisaties en de Rijksoverheid : https://www.mijncoronaprotocol.nl